Therapeuten

De Migraine Therapeut

Je kunt voor behandelingen terecht bij gespecialiseerde therapeuten die binnen de complementaire zorgverlening werken. Zij vormen de “Samenwerkende Migraine Therapeuten Nederland” en werken verspreid over heel Nederland.

Alle op deze site vermelde therapeuten hebben minimaal een drie- of vierjarige Post-HBO of HBO-opleiding afgerond. De therapeuten voldoen aan de PLATO-eisen die door zorgverzekeraars zijn vastgesteld en men is zijn verplicht aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging en vallen onder de Wkkgz.

Ervaring

De vermelde migraine therapeuten hebben een intensieve opleiding/training afgerond en hebben voldoende praktijkervaring in therapeutische behandelingen. Zij zijn verplichte minimaal één keer per jaar een praktijkgerichte professionaliseringsdag te volgen voor verdere ontwikkeling en om op de hoogte te blijven van de nog steeds vernieuwende inzichten.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een consult verschillen per praktijk. In Nederland mogen geen prijsafspraken gemaakt worden. Je kunt de informatie opvragen bij de therapeut in je regio. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het behandelprogramma geheel of gedeeltelijk binnen je eigen aanvullende verzekering of basisverzekering. Je kunt het beste bij je verzekering informeren welke regeling voor jou van toepassing is. Werkgevers zijn vaak ook bereid om een deel of geheel mee te betalen.

Meer informatie en afspraken

Vragen over het Migraine-programma kun je mailen naar “De Samenwerkende Migraine Therapeuten Nederland”.
Zoek je een therapeut? Aan de rechterzijde van deze pagina kun je je regio selecteren en daar vind je een overzicht van alle aangesloten behandelaren voor een Migraine behandeling of informatie. Voor het maken van een afspraak kun je rechtstreeks met de therapeut in jouw regio contact opnemen.

Migraine opleiding

Gecertificeerde ‘Migraine Practitioners’ hebben ruim voldoende ervaring om een goed behandelplan te maken dat specifiek voor jou klachten wordt samengesteld.

Voor de Migraine-opleiding kun je informatie lezen op de website van BivT die de opleiding faciliteert:
Opleiding ‘Migraine kun je aan’

Reacties zijn gesloten.